[[TitleIndustry]]

12 bodova treba imati na umu vijak bačve stroja za injekcijsko prešanje

Date:Jun 28, 2019

1. Uskladite materijal s vijkom. Posebno za korozivne materijale i tvrde materijale, kao što su PVC, materijali za usporavanje plamena, dodani materijali od staklenih vlakana trebaju koristiti profesionalne vijke, izbjegavajte obične vijke.

2. Ako se koristi korozivni materijal obične mašine, obavezno koristite stabilan materijal, kao što je HDPE, HIPS, itd. Po prvi put nakon upotrebe.

3. Ako obična mašina povremeno koristi staklena vlakna, budite sigurni da koristite visoku temperaturu materijala, nisku brzinu vijka, nizak pritisak, ne zaboravite zapamtiti.

4. Kada stroj za injekcijsko prešanje počne, mora biti potpuno zagrijan brizganjem. Nakon što cev dostigne podešenu temperaturu, temperatura se održava ispod 60 mm u trajanju od 15 minuta. Nakon 30 minuta, motor se ponovo pokreće kako bi pokrenuo djelovanje povezano s vijkom.

5. Bez obzira na materijal, pokušajte da ne koristite donju granicu temperature. Na primjer, PC materijal se može proizvesti na 250 stupnjeva. ABS se može koristiti i na 185 stepeni, ali nije dobar za vijak, jer zahtijeva veliki obrtni moment i ozbiljno habanje. U isto vrijeme, ako se koristi donja granica, koristi se niska brzina vijka.

6. Svaki put kada se mašina zaustavi duže od pola sata, najbolje je zatvoriti otvor za zatvaranje i očistiti materijal cijevi kako bi se održala toplina.

7. Izbjegavajte padanje stranih tijela u cijev i oštećenje vijka i cijevi. Spriječite da metalni fragmenti i krhotine padnu u rezervoar. Ako se materijal obrađuje, dodaje se magnetni spremnik kako bi se spriječilo da željezni čipovi uđu u cijev.

8. Kada koristite anti-mite, pazite da se plastika u cevi potpuno rastali da bi se izbeglo oštećenje delova sistema pogona kada je vijak uvučen.

9. Izbjegavajte pojavu praznog hoda vijka i klizanja.

10. Kada koristite novu plastiku, preostali materijal cevi treba očistiti. Kada koristite POM, PVC, PA + GF i druge materijale, pokušajte smanjiti razgradnju sirovina. Nakon isključivanja, isperite ABS i druge materijale mlaznica.

11. Izbjegavajte miješanje POM-a i PVC-a u cijev u isto vrijeme, i reagirajte na temperaturu taljenja kako biste uzrokovali ozbiljne industrijske nesreće.

12. Kada je temperatura rastopljene plastike normalna, ali je utvrđeno da rastopljena plastika ima crne mrlje ili diskoloraciju, provjerite da li je oštećeno sjedište gumenog zavrtnja (preko pregače, mesona).

bimetallic-screw-barrel-for-plastic-machine54499959383


Par: Brzina vijka stroja za ubrizgavanje ispušnih plinova

Sljedeći: Princip i tip vijčane cijevi stroja za injekcijsko prešanje