[[TitleIndustry]]

Prednosti i nedostaci jedan vijak ekstruder

Date:Oct 08, 2018

Glavnina plastična ekstruder je u ekstruder koji čine sustav za ekstrudiranje, prijenosnog sustava i sustavom grijanja i hlađenja.

U centru pažnje su ekstruzije sustava:

Ekstrudiranje sustav sastoji se od uvijak, bačvi, hopper, osvijetljavanje instrumenta i kalup. Plastika je plastifikacijom u uniformi rastopiti sistemom izbacivanja i neprekidno istisnut po vijak pod pritiskom uspostavljena u procesu.

(1) vijak: To je najvažniji dio ekstruder. Izravno odnose na područje primjene i produktivnost ekstruder. Napravljeno je od visoke čvrstoće i otporan na koroziju od legure čelika.

(2) cijev: To je metalni cilindar. To uglavnom sastoji od pouljite, visoka čvrstoća, jak i otporan na habanje, otporna na koroziju legura čelika ili čeličnih cijevi kompozitnim obloženi legure čelika. Cijev je uskladiti vijkom kako bi se postigla plastika je raspršio, omekšala, rastopila, pocinčanu, ventilirane i zbijen, a spoj je kontinuirano i uniformno prenio modeliranje sustava. Dužina opće cijev je 15 do 30 puta promjera, tako da plastika zagrije dovoljno i potpuno plastifikacijom.

(3) lijevka: Donji spremnik je opremljen sa noža prilagoditi i smanjiti protok. Strani spremnik je opremljen rupicom vida i Kalibracija mjerenja uređaj.

Prednosti: Jedan vijak ekstruder je jednostavan u dizajnu i jeftin, tako da je naširoko koristi.

Nedostaci:

(1) materijalni prijevoz singl-vijak ekstruder uglavnom zasniva na trenje, što ograničava učinkovitost hranjenja. Prah, pasta, staklena vlakna i anorganskog punila se teško pridružiti.

(2) kada glavni pritisak je visok, u protustruji povećava smanjiti produktivnost.

(3) materijal jednim vijkom ispušni ekstruder ima male površine obnove efekt u zoni ispušnih i time ispušni efekt je siromašan.

(4) jednim vijkom extruders nisu prikladni za određene procese, kao što su bojanje polimera, obrada insertima praha i slično.

Ekstruzija je ustvari ekstruzije u preradi plastike, a se koristi u obradi sobe gumene extruders pomoću Hidraulička preša pritiska za istisnuti ekstruzije kalup sama. To se odnosi na način obrade u kojoj materijal prolazi kroz akciju između barel i vijak ekstruder, pocinčanu dok se gura naprijed vijak i stalno prolazi kroz glavu stroj kako bi raznih presjeka proizvoda ili poluproizvoda.


Par: Zašto mašina za brizganje brizganjem klizne?

Sljedeći: Koji su razlozi za slip? Kako uhvatiti klizavi vijak?