[[TitleIndustry]]

Brzina vijka stroja za ubrizgavanje ispušnih plinova

Date:Jul 10, 2019

Kod ubrizgavanja izduvnih gasova treba uzeti u obzir razliku između ventila za ubrizgavanje i vijka ekstrudera i obične igle.

1. Kada štap za ubrizgavanje izduvnih gasova plastificira materijal, relativna orijentacija šipke i mašine se stalno menja; štap za ubrizgavanje izduvnih gasova nije neprekidan rad, a proces plastifikacije i ubrizgavanja se izmjenjuju.

2. Kada mjerenje poluge za ubrizgavanje ispušnih plinova nije precizno, to će uzrokovati pojavu eksplozije izduvnog otvora. Stoga, brzina šipke mora biti razumno odabrana. Uopšteno, trebalo bi ga odabrati tako da se osigura minimalna brzina djeteta, a to je u skladu sa potrebnim ciklusom proizvodnje. Da bi se osigurao duži vremenski period ispuštanja materijala.

3. Ako je mašina za injekcijsko prešanje opremljena opremom za mjerenje i punjenje, treba koristiti višu brzinu, koja može dobiti veću snagu plastifikacije i može isporučiti veće vučne aktivnosti kako bi nadoknadila obrnuti aktivni pritisak rastaljenog materijala i izbjegla materijale. Refluks u zonu izduvavanja i smanjite stepen punjenja u zoni izduvnih gasova kako biste poboljšali izduvne gasove.

flange-feeding-zone-for-high-speed-screw49513632629

Par: Obnavljanje vijčanog stroja za zavrtanje i poliranje treba obratiti pažnju na tri točke

Sljedeći: 12 bodova treba imati na umu vijak bačve stroja za injekcijsko prešanje