[[TitleIndustry]]

Radovi održavanja vijaka ekstrudera

Date:Feb 01, 2019

Kada je vijak ekstrudera u procesu neprekidnog rada, njegovi unutrašnji dijelovi ne mogu izbjeći trošenje, a zatim direktno dovesti do smanjenja efikasnosti proizvodnje. Kao odgovor na ovaj loš fenomen, relevantna industrija je predložila da se izvrši odgovarajuće održavanje na vijku ekstrudera.


Nakon uvođenja vijka ekstrudera, proizvodna snaga će se postepeno mijenjati i blago smanjivati zbog dugotrajnog dinamičkog opterećenja, korozije uzrokovane kontaktom s korozivnim plinom i rastaljenim materijalom, te funkcijom rada pojedinih dijelova prijenosa i vijaka. . . U normalnom radu se naglašava da se oprema treba održavati i održavati. Namera je da se produži radni vek opreme tako da njena radna funkcija i proizvodna snaga mogu da održavaju normalno stanje tokom dužeg vremenskog perioda. Osigurati stabilan rast ekonomske efikasnosti kompanije.


Održavanje ekstrudera je podijeljeno na dnevno održavanje i redovito održavanje. Svakodnevno održavanje ekstrudera su pravila rada i mjere opreza u radu proizvodnje ekstrudera, a operater mora biti pažljivo izveden. (Napomena: operater treba slijediti princip rada vijka ekstrudera)


Ekstruder se može redovno održavati i održavati u skladu sa opterećenjem i radnim vremenom ekstrudera. Generalno, može ga koristiti monter popravljača i operater opreme svakih šest mjeseci ili godinu dana. Sadržaj operacije je sljedeći:


1 Prođite, obrišite ulje na svim delovima ekstrudera i prašinu u električnoj upravljačkoj kutiji.


2 Rastavite reduktor reduktora prijenosnika, koji ima ležaj, provjerite stanje radnog trošenja svakog prijenosnika; prati promenu kvaliteta ulja za podmazivanje i vremenom nadoknadi količinu ulja; ako ulje sadrži više nečistoća, treba ga filtrirati ili zamijeniti.


3 Istrošeni zupčanik treba mapirati, a ležaj treba zabilježiti. Nakon operacije potrebno je predložiti plan proizvodnje ili kupovine rezervnih dijelova, a vrijeme potrebno za popravak i zamjenu.


4 Provjerite stanje trošenja klinastog remena i podesite središnju udaljenost opreme klinastog remena (zahtijeva da je pogon pogona klinastog remena važan i odgovarajući); ako je habanje klinastog remena ozbiljno, treba ga zameniti.


5 Provjerite istrošenost cijevi i vijka. Unutrašnja površina cijevi i vanjski obim vijčanog navoja imaju male ogrebotine i oznake trenja. Može se mljeti finim uljnim kamenom ili finom pješčanom krpom kako bi se postiglo ravnomjerno podmazivanje. Cev je obrađena, a radna površina vijka (unutrašnji unutrašnji prečnik cilindra i vanjski promjer vijka) Izmjerena vaga.


6 detekciju, provjeru temperature grijanja cijevi (mjereno živinim termometrom) i pojavu vrijednosti temperaturne pogreške kako bi se osigurao ispravan rad temperature ekstrudera.


7Podešavati i eksperimentisati sa različitim sigurnosnim alarmnim uređajima kako bi se osigurala pouzdanost i tačnost njihovih operacija.


8 Provjerite i provjerite jesu li razne linije za infuziju (voda, plin i ulje za podmazivanje) glatke, i popravite i iskopajte dijelove koji cure i blokiraju.


9 Proverite da li je veza svakog dalekovoda jaka, i da li je zaštita uzemljenja električne kutije i opreme jaka.


10 Proverite, eksperimentalna oprema za grejanje, ventilator za hlađenje i zaštitni poklopac su u pravilnoj orijentaciji, a neophodne korekcije kondicioniranja su napravljene kako bi se osiguralo da vijak ekstrudera može raditi ispravno i efikasno.


Par: Instalacija mjere za bimetallic cijev vijci

Sljedeći: Predostrožnosti za operacije proizvodnje vijaka ekstrudera