[[TitleIndustry]]

Kako odredite da li se vijak klizi i šta je rješenje?

Date:Sep 19, 2018

1. Dodajte malu količinu materijala na kraju cevi kako biste proverili temperaturu talenja. Ako je vreme boravka prekratko, temperatura rashlađivanja će biti niža od postavljene vrednosti barela

2. Inspekcija proizvoda: Ako na proizvodu postoje obrasci ili svetle i tamne trake, to znači da materijal nije ravnomerno pomešan u cevi.


Kada se pojavi odstupanje od vijka , jedno rješenje je da povećava temperaturu cijevi izvora napajanja dok se vijak ne rotira i povuče. Da bi se to postiglo, temperatura bureta bi možda trebala biti podignuta iznad preporučene postavljene tačke.


Visoki protok pritiska takođe može dovesti do stagnacije ili skidanja vijaka. Povećanje postavljanja nazad pritiska povećava energiju koja se primjenjuje na materijal. Međutim, ako je podešavanje zadnjeg pritiska previsoko, vijak neće imati dovoljno pritiska za prevazilaženje zadnjeg pritiska i neće moći isporučiti materijal na prednjoj strani. U ovom trenutku, kada se zavrtanj rotira u određenom položaju bez normalne uvlačenja, više će raditi na materijalu, čime se značajno povećava temperatura taljenja, što rezultira smanjenjem kvaliteta proizvoda i produženjem ciklusa kalupa . Stražnji pritisak taloženja može se kontrolisati podešavanjem ventila injektirajućeg cilindra.


Par: Koji su razlozi za slip? Kako uhvatiti klizavi vijak?

Sljedeći: Popravka vijaka