[[TitleIndustry]]

Kako poboljšati upotrebu cijevi za vijke?

Date:Sep 12, 2017

Brtva za vijke za lijevanje je dugo vremena u visokoj temperaturi, visokom pritisku, visokom mehaničkom obrtnom momentu i okruženju s visokim trenjem za rad. Prvih nekoliko faktora su potrebni uslovima procesa, a gubici izazvani trenjem su neizbežni. Opšti vijak je tretiran površinskim nitriranjem radi poboljšanja tvrdoće površine, odnosno poboljšanja otpornosti na habanje. Međutim, ako je uzrok habanja zanemaren i habanje nije smanjeno, radni vek vijaka će se znatno smanjiti.


Uzrok habanja vretena i način smanjenja habanja

1, svaka vrsta plastike ima idealan temperaturni raspon plastifikacije. Trebalo bi da kontroliše temperaturu obrade cilindra kako bi se približio temperaturnom opsegu. Granularna plastika iz bušilice u cev, prva će stići u odeljku za hranjenje u odeljku za hranjenje, pojavljuje se suho trenje, kada se nedostatak ovih plastika zagreva, topljenje, vrlo lako izazvati habanje zidova cevi i habanja površina vijka. Slično tome, u odjeljku za kompresiju i odjelu za homogenizaciju, ako je stanje taljenja plastike neujednačeno, to će uzrokovati habanje.

2, brzinu treba pravilno podesiti. Zbog toga što su neke plastične mase ojačane, kao što su staklena vlakna, minerali ili druga nadopunjavanja. Trenje ovih materijala protiv metala često je mnogo veće od rastopljene plastične mase. U plastičnom brizganju plastike, ako se koristi velika brzina, povećanje naprezanja na plastiku istovremeno, takođe će ojačati odgovarajuće za proizvodnju više iskorišćenih vlakana, oštetih vlakana koja sadrže oštre krajeve, kako bi se povećala velika sila. Čišćenje neorganskih minerala na površini metala nije mala pri velikoj brzini. Dakle, brzina ne bi trebala biti previše visoka.


Par: Uvođenje proizvoda od gumenih vijaka

Sljedeći: Kako spriječiti habanje površina cijevi vijka?