[[TitleIndustry]]

Kako spriječiti habanje površina cijevi vijka?

Date:Sep 12, 2017

Cev za ubrizgavanje je dugo vremena za rad na visokim temperaturama i visokom pritisku, visokom mehaničkom obrtnom momentu i okruženju velikog trenja. Prvih nekoliko faktora su potrebni uslovima procesa, a gubici izazvani trenjem su neizbežni. Opšti vijak je tretiran površinskim nitriranjem radi poboljšanja tvrdoće površine, odnosno poboljšanja otpornosti na habanje. Međutim, ako je uzrok habanja zanemaren i habanje nije smanjeno, radni vek vijaka će se znatno smanjiti.

1, brzinu treba pravilno podesiti. Zbog toga što su neke plastične mase ojačane, kao što su staklena vlakna, minerali ili druga nadopunjavanja. Trenje ovih materijala protiv metala često je mnogo veće od rastopljene plastične mase.

U plastičnom brizganju plastike, ako se koristi velika brzina, povećanje naprezanja na plastiku istovremeno, takođe će ojačati odgovarajuće za proizvodnju više iskorišćenih vlakana, oštetih vlakana koja sadrže oštre krajeve, kako bi se povećala velika sila. Čišćenje neorganskih minerala na površini metala nije mala pri velikoj brzini. Dakle, brzina ne bi trebala biti previše visoka.

Cev za zavrtanje

2, svaka vrsta plastike ima idealan temperaturni opseg plastifikacije. Trebalo bi da kontroliše temperaturu obrade cilindra kako bi se približio temperaturnom opsegu. Granularna plastika ulazi u cev iz rezervoara.

Pre svega, doći će do odseka za hranjenje, u odeljku za hranjenje će se neizbežno pojaviti suho trenje, kada je ovo plastično grejanje nedovoljno, neravnomjerno topljenje, lako je napraviti zid zida i povećati habanje površine vijka. Slično tome, u odjeljku za kompresiju i odjelu za homogenizaciju, ako je stanje taljenja plastike neujednačeno, to će uzrokovati habanje.


Par: Kako poboljšati upotrebu cijevi za vijke?

Sljedeći: Pričvrstite princip rada i prednosti