[[TitleIndustry]]

Predostrožnosti za operacije proizvodnje vijaka ekstrudera

Date:Jan 15, 2019

1. Prije početka svakog ekstrudera, osoblje treba provjeriti ima li stranih tijela u cijevi, gore i dolje u lijevku, a zatim provjeriti da li su pričvrsni vijci svakog dijela labavi, da li je sigurnosni poklopac jak, i da li je Preklopka prekidača je ispravna, zatim dodajte dovoljno glatkog ulja svakom glatkom dijelu kako biste pokušali očistiti opremu.

2. Kada se priprema za vožnju, operater treba unaprijed obavijestiti operatore o opremi.

3, niska brzina početi voziti ekstruder vijak valjka valjanje motora, provjerite je li glavni pogon motor ampermetar pokazivač ljuljanje je normalno, ako renderiranje oprema rad nenormalan zvuk ili vijak rad nije stabilan, trebali parkirati odmah, i pronaći relevantne Rešenje za popravku osoblja.

4, vijak prazan pogon test vožnje nije dopušteno da pređe 3min, sve normalno nakon uređaja za proizvodnju kalupa, oprema plijesni vijci, treba biti obložena sa slojem molibden disulfida ili silikonsko ulje prije uporabe, kako bi se olakšalo rastavljanje.

5. U početnoj fazi hranjenja koristi se minimalna radna brzina vijka, a hranjenje je manje i ujednačeno. U bilo kom trenutku se uočava radni pokazivač mjernog toka pogonskog vijčanog motora koji mijenja postojanje abnormalnosti.

6. Nakon što se ekstruder stavi u normalan proizvodni rad, operater treba uvijek provjeriti promjenu temperature dijela ležaja. Prilikom pregleda temperature motora i svakog dijela ležaja, dodirnite stražnji dio prsta sa stražnjim dijelom prsta. Rad na opremi ne dozvoljava da se bilo koji dio valjanja dodiruje rukom.

7. Prilikom rastavljanja i ugradnje vijka i kalupa, nije dozvoljeno direktno udarati teškim čekićem. Ako je potrebno, tvrdo drvo treba odvojiti i zatim rastaviti ili rastaviti.

8. Prilikom raspoređivanja ostataka materijala na vijak, bačvu i kalup, on mora biti završen bambusovim ili bakrenim nožem i četkom. Nije dozvoljeno ostrugati otpad sa čeličnim rezačem ili koristiti vatru da se roštilj.

9. Kada je ekstruder neispravan, ekstruder se ne smije voziti. Kada se vijak ekstrudera zavrti i prilagodi kalupu, operateru se ne dozvoljava da se suoči sa ekstruzionom cijevi kako bi se izbjegla nezgoda.

10. Operatoru nije dozvoljeno da napusti posao kada je ekstruder u proizvodnji. Ako je potrebno napustiti ekstruder, treba ga zaustaviti.

11. Nakon parkiranja, demontirajte vijak. Nakon što se ostatak završi, nanesite sloj ulja protiv hrđe nakon mreže. Ako se ne koristi neko vrijeme, treba ga omotati i objesiti ravno na suho i prozračeno mjesto.

12. Ako se vijak ekstrudera i oblikovna glava ne koriste duže vrijeme, potrebno je nanijeti antikorozijsko ulje i zatvoriti otvore za otvaranje i zatvaranje kako bi se izbjeglo prodiranje stranih tvari.


Par: Radovi održavanja vijaka ekstrudera

Sljedeći: Ekstruder vijak održavanja