[[TitleIndustry]]

Vijak Air Compressor mali srednje veliki sadržaj održavanja

Date:Dec 18, 2020

1. Manja popravka je uglavnom za otklanjanje pojedinačnih nedostataka i zamjena kompresora (uključujući pojedinačne dijelove), kao što su filteri za preciznost čišćenja kako bi se zamijenili ventili i ulje za podmazivanje, te provjera da li postoje bilo kakve abnormalne pojave u funkciji sigurnosnog ventila, tlaka i opreme.


2. Generalna jedinica srednje popravke se jednom upravlja 3000-6000H. Ovaj proces uglavnom uključuje rastaviti naftnu i plinsku bačvu vijčanog zračnog kompresora. Čišćenje i zamjena filtera ulja slijedi provjerom hlađenja rotora, podešavanjem toplinskog kontrolnih ventila, ventilom za održavanje pritiska, osigurajte normalan rad jedinice.


3. Sadržaj za preusmjere je relativno jednostavan za operirati. Preporučuje se da specijalist operiše kako bi smanjio gubitak tokom operacije. Sadržaj uglavnom uključuje: podešavanje rascjepka između yin i yang rotora glavnog motora, zamjenu pogona rotora glavnog motora, podešavanje glavne mjenjačke kutije, pomoćni pogon koji nosi radijalnu preciznost clearance glavnog rotora glavnog motora je unutar dozvoljenog dometa, promijenite glavni motor rotor mehanički pečat , pečat ulja; Provjerite da li se glavni i pomoćni zupčanici nose, te se na vrijeme pozabavite istrošenom. Drugo, provjeri jesu li spojnice i elastomer oštećeni.

12016

Par: Da li je vijak za zaustavljanje vode koji se koristi na gradilištu podijeljen u guste niti?

Sljedeći: Kako odabrati vijak kroz zid?