[[TitleIndustry]]

Popravka vijaka

Date:Aug 22, 2018

1. Za polomljeni vijak , potrebno je pažljivo provjeriti da li je cijev ozbiljno oštećena. Ako se cev može nastaviti koristiti, treba ga uzeti u obzir prema stvarnom unutrašnjem prečniku cijevi, a odstupanje spoljnog prečnika novog zavrtnja treba dati prema normalnom razmaku cijevi. proizvodnja.

2. Nakon tretiranja površine navoja sa smanjenim prečnikom vijka za habanje, legura otporna na habanje se termički raspršuje, uglavnom zgušnjena na 2-3 mm, a zatim mase do veličine. Ova metoda obično popravljaju profesionalni proizvođači šrafova.

3. Oblaganje legure otporne na habanje na navojni deo vijaka za habanje. Izgradite debljinu debljine 1 do 2 mm prema stepenu habanja vijaka, a zatim zamijenite vijke do veličine. Ova legura otporna na habanje sastoji se od materijala kao što su C, Cr, Vi, Co, W i B, što povećava otpornost protiv habanja i korozije vijka. Stručne površine za obradu imaju visoku cenu za ovu vrstu obrade i retko se koriste, osim za posebne zahteve.

4, popravni vijak također može biti površinski tvrdo hromiranje metoda, hrom je također otporan na habanje i otporan na koroziju metala, ali tvrdi sloj hroma je lakše pasti.


Par: Kako odredite da li se vijak klizi i šta je rješenje?

Sljedeći: Uzroci oštećenja vijaka i cijevi