[[TitleIndustry]]

Sastav strukture i postupak upotrebe dvostrukog vijčanog paralelnog ekstrudera za paralelne šipke

Date:Aug 12, 2020

Rabljeni dvostruki vijak s paralelnim ekstruderom šipki je jedna od vrsta plastičnih mašina, koja je nastala u 18. stoljeću. Prema smjeru strujanja materijala glave matrice i ugla između središnje linije vijaka, ekstruder može podijeliti glavu matrice u glavu pod glavom i kutnim glavom uglova.

Ekstruder za vijke ovisi o tlačnoj i smicarskoj sili generiranoj rotacijom vijka, zbog čega se materijal može potpuno plastificirati i jednoliko miješati, te formirati kroz kalup. Plastični ekstruderi se u osnovi mogu svrstati u dvo-vijačne ekstrudere, jedno-vijačne ekstrudere, i rijetke više-vijačne ekstrudere i ekstrudere bez vijka.

Ušteda energije rabljenog dvostrukog vijčanog paralelnog ekstrudera može se podijeliti u dva dijela: jedan je dio napajanja, a drugi dio za grijanje.

Ušteda energije u dijelu napajanja: Većina pretvarača se koristi. Način uštede energije je ušteda preostale energije motora. Na primjer, stvarna snaga motora je 50 Hz, a zapravo vam je potrebno samo 30Hz u proizvodnji da biste proizveli dovoljno, a višak potrošnje energije je uzalud Kad ga potrošite, pretvarač frekvencije je da promijenite izlaznu snagu motora u postići efekat uštede energije.

Ušteda energije u grijanjem dijelu: Većina uštede energije u grijanjem dijelu je ušteda energije korištenjem elektromagnetskog grijača, a stopa uštede energije je oko 30% ~ 70% stare otporničke zavojnice.

Proces rada rabljenog dvostrukog vijčanog paralelnog ekstrudera

Plastični materijal ulazi u ekstruder iz spremnika i prenosi se rotiranjem vijka naprijed. Tijekom kretanja prema naprijed, materijal se zagrijava bačvom, smicanjem i stiskanjem uzrokovanim vijkom kako bi rastopio materijal, čime se ostvaruje promjena između tri stanja stakla, visokog elastičnog stanja i viskoznog stanja protoka.

U slučaju tlaka, materijal u stanju viskoznog toka prolazi kroz kalup s određenim oblikom, a zatim prema matrice postaje kontinuitet s presjekom sličnim šipki. Zatim se hladi i oblikuje u staklasno stanje, pri čemu se dobija radni komad koji treba obraditi.


Par: Radne karakteristike dvovijčanog ekstrudera

Sljedeći: Uobičajena rješenja za greške kod rabljenih dvostrukih vijčanih paralelnih ekstrudera