[[TitleIndustry]]

Govorimo o ulozi vretena ekstrudera

Date:Nov 01, 2018

Prednosti vijka ekstrudera

Materijal vijka ekstrudera mora imati visoku mehaničku čvrstoću, može izdržati velike obrtne momente i imati svojstvo ne deformirati pod visokim temperaturama i visokim pritiskom.

Razlog je: rotacija vijka ekstrudera u cevi se vrši pod visokom temperaturom, visokim pritiskom i visokim obrtnim momentom. Zbog toga što snažno pomera materijal naprijed tokom rotacije, mora takođe da izdrži jaku trenju i plastičnu koroziju raspadanja. Gasna erozija, tako da vijci ekstrudera moraju imati ove prednosti.


Zajednički problemi sa vijcima ekstrudera

Tokom rotacije vijka ekstrudera, plastika se pretežno striči i plastifikuje pomoću ivice vijka, a plastika se gura napred, tako da će ivica vijka nositi ogroman stres i trenje na strižnju.

Zbog dugotrajnog rada u teškim uslovima, rebra se nosi, rebra postaje manja, a jaz sa cijevi se povećava, što dovodi do smanjenja količine plastične ekstruzije. U teškim slučajevima dolazi do promjene plastike, a efekat plastificiranja se smanjuje i pojavljuju se kristalna zrna. A fenomen ozbiljnog pada proizvodnih kapaciteta.


Ukratko predstaviti proces ekstruzije taljenja

Proces ekstruzije taline je da se premiknut materijal od dovodnog priključka dovodi u cev ekstrudera kroz prvi deo cevi kao deo za hranjenje. Materijal se neće topiti u ovoj fazi, ali će ga pokretati vijkom ekstrudera; Druga faza je kompresioni deo. Stena je faza grejanja, materijal počinje da se topi, a trenje između materijala se povećava kako bi se formirala visoka viskoznost. Treći deo koji nastavlja da vozi sa vijkom ekstrudera u visoku smicanje je dio homogenizacije. Ova faza čini je vrlo efikasnom u odvajanju pigmentnih agregata u cilju potpune disperzije.


Kvalitet ekstrudera direktno određuje stepen disperzije materijala.

Trenutno ekstruderna oprema koja se koristi u praškastim premazima je ekstruder od ekstrudera sa dvostrukim ekstruderima, jedan ekstruder ekstrudera ekstrudera i vijčani ekstruder sa zvezdanim ekstruderom itd., Iako vrsta ekstrudera, unutrašnja konstrukcija je različita, ali je dizajn konzistentan, to jest da se maksimizira uniformna disperzija materijala.


Par: Kako kontrolisati razliku u boji proizvoda za vijčanu mašinu za brizganje

Sljedeći: Mjere za dugoročnu isključivanja injection moulding stroj vijak