[[TitleIndustry]]

Konstrukcijske karakteristike nekoliko tipova vijaka za cijev su sljedeće: (Izbor materijala cijevi za vijak je 38CrMoAlA)

Date:Nov 04, 2019

1, konvencionalno, nisko punilo, velika razlika u strukturi punila

(1) zavrtanj, geometrija žljebova i podudaranje odnosa

Manje sadržaja CaCO3: veći između ivice spirale i ivice spirale

Više sadržaja CaCO3: jaz između spiralne ivice i ruba vijka je manji, svrha je povećati posmičnu silu i povećati plastifikaciju.

(2) Uloga svakog regionalnog segmenta. Vijak se uglavnom dijeli na: dovodni dio, kompresijski dio, blok-dio, miješajući odjeljak, ispušni dio, odmjerni dio.

Odjeljak za hranjenje: Općenito, rub za transport ima veliki jaz i brzina transporta je brza, i obrnuto. Takođe je povezano sa formulacijom, sastavom CaCO3.

Kompresija, blok-materijal, mešanje: Glavni uticaj je sposobnost plastifikacije. Ako nema materijala prije prešanja, plastifikacija se može povećati. Ako se dobije materijal, nije prikladan za visoki kalcijum, miješanje i kompresiju. Skupa, obično je pogodna samo za malo kalcijuma.

Odsek za izduvne gasove: Sposobnost plastificiranja materijala može se promatrati s vakuumskog otvora, koji je zrnast, praškasti i trakast.

Dozirni dio: razmak ivice vijka je velik, istiskivanje je brzo i obrnuto.

2, karakteristike niskog punjenja, visoke strukture punila: odjel za dovod vijaka s malim punjenjem, kompresija, miješanje je povezan zajedno, posljednji dio dovodnog dijela tijekom procesa obrade postaje manji u kompresijski dio, a zatim se otvor za kompresiju otvara utor, dodajte 2 okretaja materijala, povećavajući na taj način plastifikaciju, stražnji ispušni dio, odmjerni dio veći je od zazora; vijačna konstrukcija s visokim punjenjem sastoji se od dijela za dovod, materijala, kompresije, materijala, miješanja, ispušnog dijela, odmjernog dijela, razmaka između dovodnog dijela i odmjernog dijela je mali.

3, vijak, cijev uvođenje termostatske upravljačke strukture

Unutrašnja cirkulacija: automatska cirkulacija destilovane vode

Vanjska cirkulacija: može se podesiti regulacija temperature vijaka, može se kontrolirati temperatura materijala, vijak se može zaštititi za vrijeme pokretanja i tijekom procesa proizvodnje, a proizvodnja se može stabilizirati. Ako se ne koristi, članak se mijenja za obradu profila.

Regulacija temperature bačve: Postoje dve vrste hlađenja vazduhom i hlađenja uljem. Relativno gledano, točnost regulacije temperature hlađenja ulja veća je od točnosti regulacije hlađenja zraka, ali krug ulja je lako spriječiti tijekom upotrebe, a stopa neuspjeha veća je od hlađenja zraka.


Par: Paralelni dvostruki vijak

Sljedeći: Konusni dvostruki vijak