[[TitleIndustry]]

Zašto mašina za brizganje brizganjem klizne?

Date:Oct 22, 2018

U slučaju higroskopskih materijala (kao što je najlon), visok sadržaj vode u smoli takođe može dovesti do klizanja vijaka . Neadekvatno sušenje može znatno smanjiti viskoznost materijala i izazvati vodenu pare u cevi, čime se smanjuje prenosna snaga vijka. S tim u vezi, analizator vlage se može koristiti pre obrade kako bi se odredio sadržaj vlage u sušenom materijalu tako da suvoća materijala dostigne preporučenu vrijednost dobavljača.


Zavrtanj za zavrtanje mašine za brizganje vlage prouzrokuje degradaciju materijala, što utiče na kvalitet proizvoda. Koji su razlozi za slip? Kako "uhvatiti" klizavi vijak?


Kada se vijak cijevi sklizne, materijal se sakuplja na priključku i ne može se normalno isporučiti do kraja mašine za ubrizgavanje. Kada se zavrtanj rotira i uvlači unutar cijevi kako bi se isporučio materijal i pripremio se za sljedeći injekcioni materijal, u plastificiranom dijelu se pojavio klip sjebanja. U ovom trenutku se rotacija vijka i dalje naslanja, ali aksijalni pokret vijaka će se zaustaviti, tj. Doći će do klizanja. Odstupanje vijaka često dovodi do degradacije materijala pre injektiranja, smanjuje se kvalitet proizvoda (kao što je nedostatak materijala), a ciklus oblikovanja produžava se.


Razlog za zavrtanj je različit. Stražnji pritisak je previsok, kraj cijevi je previše vruće ili suviše hladan, nosi se cijev ili vijak, navoj za hranjenje je suviše plitko, plan bunara je nepravičan i bunker se inficira, smola je vlažna, i smola je pretjerana. Podmazivanje, materijal je suviše tanak, vjerovatno vezan za nepošteno sečenje smole i recikliranih materijala.


Podcooling na kraju cijevi jedan je od glavnih uzroka odstupanja vijka. Cev mašine za injektiranje podeljena je na tri sekcije. Na kraju, to jest, deo za hranjenje, tokom procesa zagrevanja i kompresije, na vijaku se formira sloj taloga. Bez ovog filma, pelete se ne transportuju lako na prednji kraj.

Materijal odvodne sekcije mora biti zagrejan na kritičnu temperaturu svetlosti, kako bi se formirao talasni film tog sloja. Međutim, obično je vrijeme zadržavanja materijala u odeljku za hranjenje veoma kratko i nije moguće postići potrebnu temperaturu. Ovo okruženje se obično proizvodi na malim mašinama za ubrizgavanje. Previše kratko vreme boravka može dovesti do nepotpunog taljenja i uključivanja polimera, čime se vijak lomi ili koči.


Par: Mjere za dugoročnu isključivanja injection moulding stroj vijak

Sljedeći: Prednosti i nedostaci jedan vijak ekstruder