[[TitleIndustry]]

Radne karakteristike dvovijčanog ekstrudera

Date:Sep 24, 2020

Radne karakteristike dvovijčanog ekstrudera:


1. Dvostruki ekstruder se uglavnom koristi za proizvodnju cijevi, ploča, granulacija i vodećih profila. Izlaz ekstrudijskog kalupa je dvostruko ili veći od onog kod jednog vijka, a potrošnja energije je takođe manja od one kod jednovijčanog ekstrudera.

2. Plastični proizvodi za ekstrudiranje s jednim vijkom trebaju se dodati u proizvodnju zrnastih materijala, dok se dvostruki ekstruder može izravno dodati u ekstrudiranje praha zbog svoje jake transportne sposobnosti, čime se eliminira postupak granulacije i smanjuju troškovi obrade proizvoda od plastike.

3. Kalorijska vrijednost smicanja dvovijčanog ekstrudera je mala, što ne zahtjeva visoku toplinsku stabilnost posebnih materijala. Može smanjiti dozu nekih stabilizatora. Toksični učinak stabilizatora je relativno smanjen, a smanjen je i trošak.

4. U usporedbi s reaktorima s prekidnim ili kontinuiranim djelovanjem, dvostruki ekstruder ima tanji disperzijski sloj rastopljenih materijala i veću površinu taline. Izuzetno tanak i stalno ažuriran površinski sloj pogodan je za prijenos materijala i izmjenu topline hemijskih reakcija. Dvostruki ekstruder omogućava materijalima da brzo i tačno dovrše unapred određene hemijske promene tokom transporta. Modificirani polimer koji nije lako pripremiti u velikom reaktoru za miješanje također se može doraditi u dvostrukom vijčanom ekstruderu. Dvostruki ekstruder koristi se za obradu reakcija, koji nema malu zapreminu i može se kontinuirano obrađivati, štedi energiju, postoji velika prostorija za izbor sirovina i proizvoda, a rad je jednostavan i prikladan.


Par: Koje su karakteristike vijčanog cilindra mašine za ubrizgavanje?

Sljedeći: Sastav strukture i postupak upotrebe dvostrukog vijčanog paralelnog ekstrudera za paralelne šipke