Upoređivanje i primena jedne vijčane cijevi i izvlačenja brušenih vijaka

Upoređivanje i primena jedne vijčane cijevi i izvlačenja brušenih vijaka

Date:Jun 16, 2017

Upoređivanje i primena jedne vijčane cijevi i ekstrudiranja cijevi bunara

Jednostruki ekstruder sa jednim vijkom se uglavnom koristi za ekstrudiranje mekog, tvrdog polivinilhlorida, polietilena i drugih termoplasta, može se obrađivati različitim plastičnim proizvodima, kao što su pjenasti film, cijevi za pritisak, ploča, traka itd., Također se mogu koristiti za taljenje granulacija. Dizajn plastičnog ekstrudera napredan, visokokvalitetan, dobar plastični, niska potrošnja energije, upotreba pogona zupčanika sa niskim nivoom buke, glatko delovanje, nosivost, dug životni vijek i druge karakteristike.

Pomoćna oprema ekstrudera sa dvostrukim navojem uglavnom sadrži uređaj za napajanje, uređaj za ispravljanje, uređaj za predgrijavanje, uređaj za hlađenje, uređaj za vuču, merač, mašina za testiranje iskre i uređaj za uzimanje. Upotreba ekstruzione jedinice se razlikuje od opcione pomoćne opreme nije ista, kao što su sekači, duvaljke, uređaji za štampanje.

U proizvodnji termoizolacionih praškastih premaza, ekstruderi sa navojnim bačvama i dvostruki ekstruderi za zavrtnjeve bacanja su najčešće korišćena oprema. Pošto ova dva uređaja imaju svoje karakteristike, tako se široko koriste. Ekstruder sa jednom vijkom sa bruškom i dvostruki ekstruder burgije za vijke prikazan je u tabeli.

Pored toga, prema mojim dugogodišnjim iskustvima, ekstruder od jednog brušenog vijaka pogodan za teksturu u prahu, kao što je ista formula u bore, čekiću, uzorku, traka je znatno veća od dvostruke cevi brave prema zakonu, da bude jaka , Uzorak, sredstvo za brušenje treba da bude relativno manje puno, što u velikoj mjeri spašava troškove proizvodnje, ali raditi ravno prah nego dvostruko zavrtanje cijevi, svako ima svoje prednosti. Svi proizvođači mogu biti odabrani prema zahtevima proizvoda, pogodni za proizvodni ekstruder.

Zahvaljujući proizvodnji ekstrudera sa jednim zavrtanjem, zahtevi za visokom preciznošću, otežavajuća obrada, a zahtevi materijala su relativno visoki, tako da je u Kini jedan ekstruder sa vijkom sa navojem za promovisanje upotrebe ekstrudera sa više od dvostrukih vijaka, površina je takođe su relativno uski, proizvođači su relativno mali. Trenutno je većina kućne opreme dvostruki ekstruder burgije za vijak. U posljednjih nekoliko godina, proizvodnja proizvođača ekstrudera sa jednim navojem povećala je povećanje proizvodnih kapaciteta opreme, postoji veliki razvoj opreme za trend.

Razlika je:

1, cijena: jednostruka struktura ekstrudera Screw Barrel je jednostavna, niska cijena; Dvostruka struktura vijaka cijevi je složena, visoka cijena

2, kapaciteta za plastifikaciju: jednostruka cev za vijke za ekstruziju od polimerne plastike, pogodna za procesiranje ekstruzije peleta. Degradacija poliestera je mala, ali materijal u ekstruderu dugo ostati; Dvostruka vijačna cijev ima dobar plastifikacijski kapacitet mešanja, materijal u ekstruderu da ostane kratak, pogodan za preradu praha.

3, kapacitet prerade i potrošnja energije: proizvodnja ekstrudera sa dvostrukim navojem, brzina ekstruzije, niska potrošnja energije po jedinici proizvodnje, dok je pojedinačna razlika između zavrtnja.

4, operativni aspekti: jednostruki vijak brave jednostavan za rukovanje, kontrola procesa je jednostavna; Dvostruki rad burgije sa zavrtnjima je relativno složen, zahtevi kontrole procesa su veći.


Par: Osnovne specifikacije za rad burgije sa dva zavrtnja

Sljedeći: Funkcija i upotreba ekstrudera bunara sa dva vijka