Osam metoda održavanja cevi navoja

Osam metoda održavanja cevi navoja

Date:Jan 10, 2018

Mehaničko održavanje je neophodno, a za bravu za zavrtanje je potrebno više održavanja. Danas želim da govorim o osam vrsta načina održavanja vijčanih cilindara.

1. Svaki put zaustavljen je više od pola sata, bolje je zatvoriti usta i očistiti unutrašnji materijal cijevi i postaviti zagrijavanje topline.

201610221528025027731.jpg

2. izbegnuo pojavu okretanja vazduha vijkom, šišanja i tako dalje.


3. Izbegavajte mešanje POM-a i PVC-a u cev u isto vreme, a reakcija će izazvati ozbiljne industrijske nesreće na temperaturi topljenja.


4. Kada se koriste nove plastične mase, preostali materijal cijevi treba očistiti. Koristite POM, PVC, PA + GF i druge materijale kako biste smanjili degradaciju sirovina što je više moguće. Nakon zatvaranja, može se vremenom ispirati ABS i drugim vodenim materijalima.


5. kada je topljenje plastične temperature normalno, ali stalno pronađeno crno ili promjena boje staljene plastike, treba proveriti da li je oštećeno gumeno bravarsko grlo ili meson.


6. Nemojte pokrenuti mašinu kad bure ne dosegne temperaturu pre podešavanja. Novo električno grejanje generalno zahteva da temperatura dostigne zadatu vrednost 30 minuta nakon rada vijka;


7. kada koristite anti-pljuvačku, neophodno je osigurati da se plastika u potpunosti topi u cevi kako bi se sprečilo oštećenje delova prenosnog sistema kada se vijčani vratio.


8. obavezni strani predmeti koji padaju u cilindar materijala da oštete vijke i cijev. Da bi se sprečilo padanje metalne mrlje i ostataka u bunker, treba dodati magnetni lonac kako bi se sprečilo ulazak gvožđa u cijev ako se materijal obrađuje.


Par: Sekcija bačvaste vretena ekstrudera

Sljedeći: Klasifikacija dvostrukih vijačnih ekstrudera