Ekstruder Screw BarrelCause Of Damage And Repair Method

Ekstruder Screw BarrelCause Of Damage And Repair Method

Date:Aug 30, 2017

Vijak i cijev kombinacije ova dva dijela kvaliteta rada, materijala plastike, kvaliteta proizvoda i efikasnosti proizvodnje, imaju značajan utjecaj. Njihov kvalitet rada je povezan sa preciznošću proizvodnje dva dela, sastavnog jaza. Kada se dva dela ozbiljnog habanja i izlaza izlaze iz ekstrudera, treba ga postaviti na vijke, popravku ili zamjenu cijevi.

Prvo, uzrok oštećenja vijaka i cijevi

1, rotacija zavrtnja u cevi, materijal i trenje između njih, tako da vijci i cijev radne površine postepeno habaju: promjer vijaka postepeno smanjen, cijev prečnika rupe postepeno povećava. Na taj način, vijak i cijev sa prečnikom praznine, sa postepenim habanjem i suzbijanjem ove dvije blago povećane. Međutim, pošto se otpor glave i kolektora ispred cijevi ne mijenja, to povećava protok propuštanja kada se ekstrudirani materijal napreduje, tj. Tok materijala od prečnika prečnika do pravca izvlačenja. Kao rezultat, proizvodnja ekstrudera je smanjena. Ova pojava takođe čini materijal u cevi povećati vreme boravka, što dovodi do razgradnje materijala. Ako je polietilen, razlaganje plinova vodonik-hlorida da ojača koroziju vijka i cijevi.

2, ako materijal kao što je kalcijum karbonat i punilo od staklenih vlakana može ubrzati habanje vijka i cevi.

3, jer materijal nije ravnomerno plastificiran, ili je metalno strano telo pomešano sa materijalom, tako da se sila momenta rotacije vretena naglo uvećava, ovaj obrtni prekoračuje granicu jačine zavrtnja, zavrtanje zavrtnja. Ovo je nekonvencionalna šteta od udesa.

4, nivo vijka i cijevi, ravnost, razmak nije podešen na mjestu, pričvrsni vijci nisu ojačani. U prtljažniku kada trenje brušenja vijka ubrzava oštećenje cijevi vijka.

5, pre početka vremena zagrevanja, cev vijaka u akumulaciji sirovina nije u potpunosti omekšan, obrtni moment je prevelik, ili postoji veliki komad materijala za omekšavanje, što dovodi do uzimanja vijaka cijevi ili kolaps. I oštećenje menjača.

Domaći visokokvalitetni ekstruder će uopšteno postaviti zaštitu od preopterećenja glavnog motora ekstrudera, u određenoj meri može zaštititi vijčanu cijev, značajno smanjujući spužu vijka, rušenje situacije. Međutim, ako je sila na strukturi vretena slaba ili iznenada, vijak je i dalje moguće oštetiti situaciju.

Drugo, popravak vretena

1, polomljeni vijak, da pažljivo provjerite cijev je ozbiljna povreda, ako cijev može nastaviti da koristi, prema stvarnom prečniku cijevi za razmatranje, u skladu s normalnim razmakom s cijevi da bi se proizvelo novo odstupanje od promjera vijaka .

2, prečnik nosnog vijaka smanjen je površina navoja nakon tretiranja, legura otporna na habanje od termičnog prskanja, uglavnom zgušnjena u 2-3mm, a zatim mlevenje do veličine. Ovaj metod je uglavnom profesionalni proizvođač vretena za proizvodnju prskanja prskanjem.

3, nosite deo vijka u dijelu habanja legure otporne na habanje. Prema stepenu habanja vretena debljine 1 ~ 2mm, a zatim vijak od mlevenja do veličine. Ova legura otporna na habanje sastoji se od C, Cr, Vi, Co, W i B i drugih materijala, povećavajući otpornost protiv habanja i korozije vijka. Profesionalna fabrika zavarivanja na visokim troškovima ove obrade, pored posebnih zahteva vijaka, uglavnom se retko koristi.

4, popravak vijaka također se može koristiti na površini tvrdo hromiranje metoda, hrom je također nositi i otporan na koroziju metala, ali tvrdi hrom sloja je lakše pasti.

Treće, popravku cevi

Unutrašnja površina cijevi je teža od vijka, a njegova oštećenja su puno gora od vijka. Popravak cevi: unutrašnja površina tvrdoće cijevi je veća od vijka, to je više oštećenja od zavrtnja. Osim toga, vjerujem da je cijev zato što je cilindar cilindričan, područje trenja je veliko, ivica ivice rebra sila je mala, kao i sirovina u vijčanom žljebu kao rezultat dizajna tlačne površine je nagib pokreta tako da oštećenje cijevi od vijka previše kasno. Ostavljanje cijevi je da je prečnik unutrašnjeg dijametar se povećava zbog habanja vremena. Popravlja se na sledeći način:

1, zbog habanja i povećanja prečnika cevi, ako postoji određeni sloj nitrida, cev može biti direktno otvorena rupa, brušenje do nove veličine prečnika, a zatim pritisnuti prečnik novog zavrtnja.

2, prečnik cijevi obradom legure preopterećenja, debljine 1 ~ 2mm, a zatim završetka do veličine. Ovaj metod je skup.

3, pod normalnim okolnostima homogenizacija cijevi brže nosi, ovaj dio (uzeti dole 5 ~ 7D) dosadnim završnom obradom, uparen čeličnom čaufom od nitriding legure, prečnik rupe u odnosu na prečnik vijka, ostaje normalno sa razmakom, pripremu za preradu. Efikasna je i nosivost odjeće za napajanje cevi. Upotreba uvek treba proveriti.

Važno je napomenuti da su dva važna dela vijka i cijevi vitka šipka, koja je manja i duži u prečniku i da su njihovi postupci obrade i topljenja složeni i da je garantovana tačnost. Održavanje cev vijaka mora se poslati proizvođačima da se bave celinom, u suprotnom može doći novi vijak, a stara cijev ne odgovara problemu.

Dakle, pošto je obuka ova dva dela popravka ili zamena novih komada, moramo u potpunosti analizirati. Ako je trošak popravke niži od novog zavrtnja, to nije neophodan pravi izbor. Poređenje između troškova popravke i troškova ažuriranja je samo jedan aspekt. Takođe pogledajte troškove popravke i popravite upotrebu vremena vretena i troškove ažuriranja i ažurirajte vijke kako biste koristili odnos vremena. Korišćenje malih odnosa programa bio je ekonomski, pravi izbor.

4, proizvodni materijal za vijke i cijevi

Proizvodnja vijaka i cijev, trenutni kućni najčešće korišteni materijali su 38CrMoAlA, 45 (obično se koristi za legure cijevi) i 40Cr.

Ukratko, cijev za vijke kao ključne komponente ekstruzione mašine, njegov dizajn, obrada, ugradnja i održavanje zahtevaju stručno i tehničko osoblje fokusiranje na učešće.


Par: Kakav je tip zavrtnja u zavojdu

Sljedeći: Inovativni tehnološki trendovi u bundu sa dva zavrtnja