Kako funkcioniše održavanje i popravak cevi za vijke?

Kako funkcioniše održavanje i popravak cevi za vijke?

Date:Nov 01, 2017

① ne dozvoljava slobodno prazno pokretanje zavrtanja bure. Vozite pre nego što proverite automobil? Testiranje treba da bude početak niske brzine, što je bolje kraće (bolje od 2 do 3 minuta, kao što je provera svih normalnih, odmah treba da se zaustavi.

② pre pokretanja grijanja, konstantna temperatura mora osigurati da temperatura dostigne temperaturu nakon što temperatura ne bude manja od 1 ~ 2h. Ovo izbjegava materijal tokom plastifikacije zbog neujednačene temperature i povećava radni moment okretne bure.

③ izmena treba pažljivo pročitati rad rotacije cijevi vijaka je normalno, naći nenormalni zvuk treba odmah zaustaviti, prijaviti relevantno osoblje zaplijenjeno? , Rešavanje problema.

④ Uklonite zavrtanj za vijke prilikom upotrebe specijalnog alata za demontažu, ne dozvolite da koristite težak udarac udarca. Redoslijed rasporeda:

a. Uklonite vezu između mlaznice i mlaznice mlaznice;

b. odvajajući deo za priključak zadnjeg ključa zavrtnja sa pogonske osovine;

c. Izvadite prirubnicu za povezivanje, pritiskajte Cev za vijke napred;

d. Kada je glava Screw Barrel izložena cijevi, uklonite navojni navoj za navoj glave navoja (gdje je nit uglavnom uglavnom lijevo);

e. Skinite obrnuti prsten i zaptivni prsten;

f. Uklonite mlaznicu, obrnuti prsten, prsten zaptivka i brtvu za vijke, odmah upotrebite vruću bakarsku četku, alat sjedite za čišćenje različitih dijelova ostatka. Posebno teško očistiti lepljivi materijal treba da se zagreje u pećnici da se omekšava i zatim očisti.

⑤ u bravi za vijke na sklopu dijelova zajedno, dijelovi navojnih spojeva moraju biti premazani molibden disulfidom otpornim na toplotu masti kako bi se olakšalo sljedeće rušenje.

⑥ privremeno nemojte koristiti površinu brušenog vijaka da bude premazana zaštitnim uljnim paketom, visi u sigurnosti ventilacije.

2) Popravak cevi za vijke.

① radna površina brtve cijevi ima neznatno habanje ili ogrebotine, kako bi se koristio Whetstone ili fino obrađivanje sanduka.

② Zavrtite radnu površinu bačve s ozbiljnijim habanjem ili urezom ožiljaka, treba proveriti? Analizirajte uzrok habanja cevi navoja i rešite ga da biste ponovo izbegli sličan fenomen. A onda na popravku reparacije za zavarivanje šarkova.

③ za bure i bure za vijke su ozbiljne oznake oštećenja, a dvije sa razmakom su vrlo velike, treba zamijeniti cijev navoja, prečnik navoja cevi navoja treba da bude zasnovan na cevi nakon popravka prečnika rupe pripreme. Osigurajte da cijev, Screw Barrel sa razmakom unutar navedenog opsega.


Par: Cone Twin Screw Barela postala je zvezda u industriji

Sljedeći: Kakav je tip zavrtnja u zavojdu