Planetarni zavrtni burevi i aplikacije

Planetarni zavrtni burevi i aplikacije

Date:Aug 30, 2017

U posljednjih nekoliko godina, neka domaća preduzeća razvijaju sistem za ekstrudiranje planetarnog vijka ekstrudera, glavnim vijkom i brojnim pomoćnim sastavom vijka. Glavni i pomoćni vijčani navoji su imitirani spiralni zupčasti zupčanici sa strukturom međusobnog povezivanja, njegov prenosni kapacitet i samočišćen efekat su vrlo dobri, mogu se kontinuirano hraniti, koristi se kao PVC proizvodi za valjanje proizvodne linije predplastifikacijske opreme, Da bi se zamijenio mikser ili mlin za poboljšanje uslova rada. Međutim, ovakav planetarni ekstruder ne može proizvesti dovoljan pritisak na materijal, ne može se koristiti za ekstruziju proizvoda, mora biti opremljen drugim ekstruderom u dvostepeni aranžman, kao što je prikazano na slici 1.

Planetarni vijčani ekstruder je u inostranstvu skoro 60 godina. Pre više od 20 godina sa uvođenjem kineske valjane proizvodnje krutog PVC prozirnog filma veliki kompletni set opreme u Kinu. Planetarni vijčani ekstruder ima vrlo blag plastifikacijski efekat, materijal je ravnomerno raspršen, samo niža energija, to je sa tradicionalnom proizvodnjom linije proizvodne linije mlina, miksera i ranog uvođenja kineskog različitog dvostrukog izvijača U poređenju sa prikazom čista, efikasna, ušteda energije, proizvodni kapaciteti, ušteda dodatne opreme i tačna i efikasna za priključivanje različitih dodataka, sa najkraćim mogućim vremenom u skladu sa postavljenom temperaturom kako bi se ispunile prednosti plastike, tako da je kineska plastična industrija široko zabrinuta Planetarni vijčani ekstruderi su:

1) iste količine materijala u slučaju ekstrudiranja, u planetarnom vretenom ekstruderu vrijeme rada od 20 ~ 40s, dok običan jednosmjerni ekstruder za dovršenje plastifikacije 40 ~ 70s, twin screw ekstruder za 30 ~ 60s

2) niska potrošnja energije po jedinici ekstrudera. Obrada tvrdog PVC-a, planetarnog vijka ekstrudera potrošnje energije od 288kJ / kg, dok je običan jednostruki vijak ekstruder za 612kJ / kg, različiti rotacijski twin screw ekstruder 432kJ / kg.

3) Pošto je broj planetarnih valjaka velik i dužina je velika, ukupan broj mrežnih valjaka je veoma visok (iako brzina planetarnog vijčanog ekstrudera uglavnom nije veća od 60r / min), do 300.000 puta / min Znatno je povećana količina materijala za gnječenje, ekstruziju, sečenje i mešanje.

4) Planetarni vijčani ekstruder u vrlo kratkom vremenskom periodu da bi se postiglo gnječenje materijala, ekstruzija, kontaktna površina za razmjenu strugotine je vrlo velika, bilo koji postojeći hibridni sistem ne može ići dalje.

5) Planetarni vijčani ekstruder je jedinstven po tome što može biti u cevi nije pun materijala (nazivni kapacitet od 10% ili više) u slučaju dobre obrade plastike. Ova mogućnost se lako može primijeniti na otklanjanje proizvodnje.

Početkom devedesetih, ključne komponente domaćeg planetarnog vijčanog ekstrudera uspešno su radile u Pekingu. 1993. godine u Pekingu, u uspešnoj operaciji napraviti prvu HT240 mašinu zajedno u velikoj valjani liniji. Posle skoro 20 godina razvoja, domaći modeli čitavog serijala planetarnog vijčanog ekstrudera postali su broj domaćih preduzeća u razmjeru najvećeg broja velikih i srednjih proizvodnih linija preferirane plastične opreme. I može da obezbedi planetarnu vijčanu ekstruder mašinu ima više od 10 domaćih proizvođača, uključujući Peking napravljene serije vijčanih ekstrudera snage serije od 75kW do 450kw iznad proizvodnog raspona svake male 350 ~ 4500kg 12 modela mogu biti osnovne Da bi se zadovoljila high-end tržište zahtevi za konfiguracijom velikih i srednjih veličina za proizvodnju. Šangaju i centralnom i južnom proizvodnjom planetarnog vijčanog ekstrudera kako bi se zadovoljili zahtjevi konfiguracije malih i srednjih vrijednosnih papira.

Posljednjih godina, Njemačka, Austrija, Italija i druge prese da proizvedu napajanje na korištenje planetarnog vijčanog ekstrudera nije ograničeno na tržište PVC filma, koje zastupa Njemačka, proširilo je tržište na sljedeće proizvode:

1) uređaj za negu gume i elastomera, proizvodni kapacitet od 50kg ~ 6t na sat.

2) praškastog premaza sa opremom za proizvodnju boja, proizvodni kapacitet od 50kg ~ 4t na sat.

3) sistem granulacije (modifikovani funkcionalni materijali, kao što je drvena plastika), proizvodni kapacitet od 100kg ~ 5t na sat.

4) jedinstveni i dvostepeni uređaj za plastifikaciju, proizvodni kapacitet od 100kg ~ 8t na sat.

5) linija za proizvodnju poliesterskog folija plastificirajućeg uređaja.

6) uređaj za sintetizovanje hrane i lekova, proizvodni kapacitet od 20kg ~ 1t na sat.

7) laboratorija sa ekstruderom, u skladu sa zahtevom prilagođene proizvodne linije za kupce.

8) hemijski rad kombinacije endotermne reakcije i egzotermne reakcije, sušenja i degaziranja, reakcije kondenzacije.

Planetarni vijčani ekstruder

Sistem ekstruzije ovog ekstrudera podeljen je na dva dela, prvi deo je konvencionalni odsek za hranjenje jednosmjernog ekstrudera i za efektivnu kontrolu količine silosa za hranu i hranu koji se prilagođavaju potrebnom sistemu za hranjenje (ili hranom); drugi deo je ugrađen u odeljku za hranjenje na strani ispušne ploče od plastične plastifikacije, obično sa prirubnicom za povezivanje paragrafa ili dva. Planetarni deo za plastifikaciju je sržni deo planetarnog vijčanog ekstrudera, pretežno glavnim vijkom, planetarnim vijkom i u cijevi na obodnoj površini tačne obrade istog modula, faze spiralnog ugla kombinacije zuba zuba (domaća rekla je unutrašnji zub). Glavni zavrtanj od motora za brzinu pomoću specijalnog kutija za menjač kroz dijelove za dovod vijka radi dobijanja rotacije snage. U glavnom vijku oko pravila su raspoređeni pomoću kotrljanja malih prečnika planetarnog vijka, broj vijaka sa nominalnim promjerom planetarnog vijka ekstrudera, obično 7 do 18 različitih. Mali vijak je precizno spojen sa unutrašnjim zubima na unutrašnjem zidu cijevi. Kada se ekstruder pokreće, spiralni zupci glavnog zavrtnja pritisnu periferni vijak i okreću oko njega. Ortita unutrašnjeg zupčanika je zubna površina unutrašnjih zuba. Mali vijak se zove planetarni vijak. Sastav sistema za plastifikaciju ekstruzije nazvan je planetarni vijčani ekstruder.

Dužina planetarnog plastifikacionog dela varira u velikoj mjeri u zavisnosti od standarda preduzeća i zahtjeva nacionalne proizvodnje i distribucije. Obično je svaki odsek dužine oko 400mm kratak, dugačak do 1000mm ili tako. Ekstruder sa jednom ili dve planetarne stepenice za plastifikaciju se često koristi za proizvodnju sistema plastične folije za PVC dijafragme, sa više od tri planetarna plastifikacionih delova konfigurisanih da postignu složene funkcije.

Kada se glavni zavrtanj rotira, planetarni vijak će se okretati. Poznato je da kada se rotacioni mehanizam okreće u pravcu, rotacioni planetni zavrtanj rotira u aksijalnom smeru kako bi se sprečilo da se vrti iz aksijalnog pravca. Otpornost na habanje otporan na habanje na izlaznom portu iz plastičnog plastičnog prstena prstena obezbeđuje pouzdanost aksijalnog pozicioniranja planetarnog zavrtnja.

Suterni deo planetarnog vijčanog ekstrudera je planetarni vijak, koji je zupčanik sa maksimalnom širinom zuba od 45 ° uglovog uglja, kada je glavna rotacija vretena, planetarni vijak kao valjak u sredini vijka i unutrašnji zubi bilateralne valjka na površini zuba se kotrlja kao valjka koja pluta na valjanom materijalu, u kojem materijal zateče zupci jednog od planetarnih rolni, dovedeni u odgovarajući poklopac i duž spiralnih zuba. Površina aksijalnu isporuku, kada se izvuče u tanak sloj, a prsten za zadržavanje i njegov nož za rezanje i isecaju na sitne dijelove.

Ovaj kontinuirani proces neprekidnog izvlačenja sloja može postići precizno podešavanje temperature u toku procesa mešanja.

Ovo je planetarni vijčani ekstruder (precizno ekstruder za planetarni valjak) kako bi se postigao mješavina materijala mekana i efikasna i precizna kontrola temperature, samočišćenje je najbolji, najmanji izvor otpada.

Regulisanje temperature se postiže sredstvom cirkulacije centralnog jezgara i unutrašnje zubne jakne.


Par: Kako razlikovati bare i zavrtnje

Sljedeći: Nitriding obrada barela obrada se vrši kroz strug plastičnog mehaničkog vijaka