Analiza performansi i efektivnosti cevi gumenih vijaka

Analiza performansi i efektivnosti cevi gumenih vijaka

Date:Oct 09, 2017

Gumeni ekstruder je jedna od mašina i opreme za industriju gumenih mašina, široki asortiman, široko rasprostranjen, ne samo širok spektar gumenih ekstrudera, vijak, to jest širok spektar vijčanih vijaka, uključujući hladnjake Vijci za ekstruder, konvergentni Primarni i sekundarni složeni vijci Vijci za hladne hranilice, šipke Tip čepa Vijci sa hladnom hranom, vijci s vodom Vijci sa hladnom hranom, poklopci sa glavnim i sekundarnim navojem Vijak hladnog vijaka za zavrtanje, zasebni vijak za vruću hranu za vruću hranu, vruće napajanje cilindrično vijak i konusni vijak za vruću hranu.

Gumeni vijak ekstrudera, uključujući gumeni kompresioni odjel, odvodni dio, prilagoditi dijelu kompresije ovih dijelova, u dnevnim proizvodnim radovima odigrala je veliku ulogu. Znaš li? Zapravo, gumeni ekstruderski vijak je takođe projektovan na plovnom putu, koji mora učiniti da koristi mogu imati ulogu u regulisanju proizvodnje.

Postoji širok spektar domaćih gumenih ekstruderskih vijaka, a većina njih je 38Crmoal puževa, ali ako ima puno detalja o procesu nitridiranja, to je takođe razlika u određivanju kvaliteta vijka. Kako je proizvodnja gumenih ekstrudera relativno velika, pa je gubitak vijka gumenog ekstrudera veliki, tako da su zahtjevi gumenog vretena ekstrudera također relativno visoki.

Postoji mnogo vrsta gumenih mašina i opreme, za većinu gumenih mašina i opreme, šrafovi i burad su njihove važne komponente u radu mašine ima veoma važnu ulogu u procesu upotrebe dugo vremena, zavrtanj i bure neizbežno će imati neke manje probleme, šta onda uzrokuje oštećenje vijka i cijevi?

U procesu normalne rotacije vijka, materijal će biti trenje sa cijevima i cijev, u dugotrajnoj akumulaciji trenja, postepeno će se nositi vijak i cijev radne površine, tako da se vijčani prečnik postepeno smanjen, promjer postepeno povećan, trošenje će biti sve više i više. Međutim, pošto se otpor glave i kolektora ispred cijevi ne mijenja, povećava se protok ekstrudiranog materijala, što rezultira smanjenjem protoka ekstrudera. Rezultat ovog fenomena je to što materijal sadrži materijale koji sadrže kalcijum karbonat i staklena vlakna i ostala punila, ali i da dodatno ubrzaju zavrtanj i stepen habanja cijevi.

Pored gore navedenih razloga, ako je materijal u neki od metala i drugih ostataka, koji je povređen sa vijkom i cijevom, fatalan, tako da u normalnom radu pažljivo provjerite da li je vijak oštećen metala i drugih ostataka.


Par: Ekstruder Screw Barrel Rešenje razloga preloma

Sljedeći: Sekcija bačvaste vretena ekstrudera