Prednosti i nedostaci ekstrudera

Prednosti i nedostaci ekstrudera

Date:Oct 09, 2017

Glavno telo plastičnog ekstrudera je ekstruder koji se sastoji od sistema za ekstruziju, pogonskog sistema i sistema grejanja i hlađenja.

Ovde se fokusira na ekstruzioni sistem:

Sistem ekstruzije sastoji se od vijaka, buradi, lanaca, glava i kalupa, koji se plastificiraju u ravnomerno taljenje kroz ekstruzioni sistem i stalno su ekstrudirani vijkom pod pritiskom koji je utvrđen tokom ovog procesa.

(1) vijak: ekstruder je najvažnija komponenta, direktno je vezana za područje nanošenja ekstrudera i produktivnosti, napravljen od legiranog čelika otpornog na koroziju visoke čvrstoće.

(2) bure: metalni cilindar, uglavnom toplota, visoka čvrstoća na pritisak, trajno habanje, čelični legure otporne na koroziju ili legure legure čelika izrađene od kompozitne čelične cijevi. Cev i zavrtanj sa realizacijom plastičnog drobljenja, omekšavanja, topljenja, plastificiranja, izduvnih i kompaktnih sastava, i sistemu za oblikovanje kontinuiranog uniformnog transporta gume. Dužina cijevi je 15 do 30 puta veća od prečnika, tako da se plastika potpuno grije i potpuno plastifikuje prema principu.

(3) Hopper: Dno bunara je opremljeno uređajem za oštrenje za podešavanje i sječenje materijala. Bočna strana rezervoara opremljena je rupom za pregledanje i mernim uređajem za kalibraciju.

Prednosti: jednostruki vijčani ekstruder je jednostavan, jeftin i stoga se široko koristi.

Nedostaci: (1) isporuka materijala sa jednim vijkom ekstrudera uglavnom se oslanja na trenje, tako da je njegovo djelovanje hrane ograničeno, prašak, pasta, staklena vlakna i neorganski punioci se teže pridruži.

(2) Kada je pritisak glave visok, proticurrent se povećava i produktivnost se smanjuje.

(3) materijal sa izduvnim vijkom sa jednom vijkom u izduvnom dijelu efekta nadogradnje površine je mali, tako da je učinak izduvnih gasova loš.

(4) jednostruki vijčani ekstruder nije pogodan za određene procese, kao što je bojanje polimera, termosetiranje praškaste obrade.

Ekstruzija u preradi plastike, takođe poznata kao ekstruzija, u procesu obrade gumenog ekstrudera koristeći hidraulički pritisak pritiska u ekstruziji samog kalupa. Odnosi se na materijal kroz cev ekstrudera i ulogu vijka, dok je termoplastika, dok je vijak naprijed, kontinuiran kroz nos i napravio niz preseka proizvoda ili poluproizvoda, postupak obrade.


Par: Twin Screw Barrel širok spektar aplikacija i dug životni vek

Sljedeći: Twin Screw Barrel Koji su zajednički problemi sa kompresorima vazduha?