Razlika između principa rada dvostrukog vijaka crijeva i ekstrudera sa jednom vijkom

Razlika između principa rada dvostrukog vijaka crijeva i ekstrudera sa jednom vijkom

Date:Jul 26, 2017

Razlika između principa rada dvostrukog vijaka bačena i ekstrudera sa jednim vijkom

Struktura i funkcija ekstrudera dvojnog vijaka sa bruškom su slični onima iz jedinstvenog ekstrudera Screw Barrel, ali postoje značajne razlike u principu rada. Uglavnom u sledećim oblastima:

1) Prisilna isporuka. Uključujući rotirajuću bravu sa dvostrukim navojem, u pravcu dve brave vijka u pravcu suprotnog kretanja cijevi vijaka, vijak za vijke za povlačenje materijala u vijčanicu, dok je druga bočna vijak za materijal iz razmaka, rezultati materijala iz vijaka cevi Pređite na drugi žleb bure za vijke, materijal duž bure vijaka bio je "∞" oblik u pravcu glave bio prisilno isporuka.

2) homogenizacija i mešanje. Rastojanje rotacije dvostruke brtve sa zavrtnjima je vrlo malo, brzina rebra i žljeb je suprotna, relativna brzina je velika, tako da područje zatezanja ima veliku brzinu striženja, sila striženja je vrlo velika, efekat miješanja je daleko bolji ekstruder crijeva i rotirajuća brušena brušena burgija.

3) samočišćenje. Eksstruder sa dvostrukim navojem sa rotirajućim krugovima ima relativno visoku brzinu striženja usled suprotnog pravca brzine rebara i žljebova u oblasti za uzbunu, i može otpustiti bilo koji materijal nakupljen na bure vijaka, dobar samočišćenje , tako da je vrijeme boravka materijala vrlo kratko, a nije lako proizvesti degradaciju lokalne degradacije.

4) plastifikacija materijala. Veličina čepa bakra Screw na kvalitetu materijala velikog uticaja. Što je manji jaz, to je veća sila striženja, ali količina materijala kroz redukciju; veći je jaz, količina materijala kroz povećanje, ali se sila smicanja smanjuje.

5) Kompresija materijala. Metod kompresije materijala sa ekstruderom sa dvostrukim navojem je mnogo više i kombinovani efekat je dobar.

6) način hranjenja. Isti ekstruder sa dvostrukim navojem zahtijeva ravnomerno doziranje, koristeći metod merenja hranjenjem gladi.

7) Ispuh. Zbog toga što je gladno hranjenje, možete koristiti velike dijelove transportne trake olova, tako da žleb nije pun stanja i u stanju nultog pritiska, koji se može postaviti iz izduvnog dijela.


Par: Klasifikacija dvostrukih vijačnih ekstrudera

Sljedeći: Uzroci oštećenja barela zbog nepravilnog rada