Kakav je tip zavrtnja u zavojdu

Kakav je tip zavrtnja u zavojdu

Date:Oct 09, 2017

Postoji mnogo vrsta zavrtnja u dvostrukom zavrtnjem. U klasifikaciji dvostrukog izvijača, postoje vijak u smeru rotacije i kombinacija vijka u grupi. Spiralni deo vijka, Modularni i integralni vijak; prema spoljnjem prečniku vijka, može se podijeliti na cilindrični dvostruki vijak i konusni dvostruki vijak i tako dalje.

⑴ prema zavrtnjem dijelu vijka podeljen je na integralni vijak i modularni vijak.

① integralni zavrtanj: ukupni zavrtanj može se podijeliti na isti dio spoljnog prečnika cilindričnog vijčanog prečnika i cilindričnog prečnika postepeno smanjenog koničnog vijka. Cilindrični vijak je podeljen na vijčani tocak od odeljka za dovod do odjela za homogenizaciju, postepeno mijenjaju razmak vijaka i navoja od istog, a širina navoja od dijelova za dovod do segmenta za homogenizaciju postepeno povećava širinski vijak.

② modularni vijak: modularni vijak se odnosi na vijčani dio vijka za više različitih oblika kombinacije jedinica sa navojem. Navojne jedinice su postavljene na vratilu sa dugim ključem ili sklopljene na šestougaonoj osovini kako bi postale namenski vijak za ekstrudiranje plastike. Tip uključenja ko-rotirajuća dvovratna struktura upotrebe modularnog zavrtnja.

⑵ dva vrha vijka osi paralelno sa linijom osovine paralelno sa cilindričnim vijkom i linija osovine nije paralelna sa vijkom konusa. Dvostruki zavrtanj je podijeljen u dva dijametra vijka isti, nakon sjednjavanja dva vijka paralelna sa osom cilindričnog vijka i dva zavrtnja od velikih do malih postepeno mijenjanih nakon što se sklop dvije linije vijačne osovine nije paralelan sa konusni zavrtanj.


Par: Kako funkcioniše održavanje i popravak cevi za vijke?

Sljedeći: Ekstruder Screw BarrelCause Of Damage And Repair Method